How are you?

fuyusakura.exblog.jp
かわいい3人+1匹の息子たちとの生活を満喫中です。
by ふゆさくら
プロフィールを見る
Top
夏のお家ごはん
2011年 08月 29日 |
同じ県内に住むお義父さんは野菜作り名人・・・ということで、この夏も美味しくて新鮮な夏野菜をたっぷりいただきました。
「お義父さん、ありがとうございますーーー!!!」(^O^)

その野菜たちを使って毎日作ったお家ごはん。中でも一番ヒットしたお家ごはんを忘備録として載せたいと思います。

My father in law is a master at growing vegetables, and he gave us a lot of summer vegetables. Thank you soooo much!!!
And I cook meals with them everyday. I'll tell you about the biggest hit meal in my family.


a0141366_1704542.jpg

名付けて『夏丼』!
あったかご飯の上に、素揚げしたナスやシシトウを並べ、その上に、ツナ缶(←油ごとまるまる一缶)とみじん切りした夏野菜(ナスやキュウリや枝豆やトマトやミョウガ、シソ等。納豆を入れても美味しい♪)を混ぜ、めんつゆと味噌とゴマで味付けしたものをどっかり乗せた丼です。これがめちゃくちゃ美味しいからまた作って~♪と我が家でこの夏リクエストNO.1でした。これは冷や奴や厚揚げの上に乗せてもばっちり合いましたよ~。あー書いてたらまた食べたくなってきた。笑
他にもラタトゥイユ、かき揚げ(新玉ねぎやズッキーニやコーンで作ったのがGOODでした。^^)、中華炒めやガスパチョ・・・などなど、毎日美味しい野菜たちが食卓にのぼったふゆさくら家でした。

It was named "The summer Donburi". At first, I fried eggplants or green peppers, and put them on warm rice. Then I mixed a can of tuna, chopped summer vegetables, for example cucucumbers, tomatos, beans and so on. And I spiced with the Miso and Mentsuyu that are Japanese seasoning, and pounded sesame seeds. And put it on fried vegetables ad rice. That's all. My family love it. I made other new meals are ratatouille, vegetable fritters, Chinese stir-fry and gazpacho.


a0141366_17235382.jpg

こちらはお義父さんいわく「今年は豊作だったぞ♪」という枝豆で作った『ずんだ餅』です。茹でた後一つ一つの薄皮もしっかり剥いてから砂糖を加え、クイジナートのスイッチON。写真は一人分です♪ おなかいっぱい、大満足のおやつとなりました。^^

My father in low said that there had been a good bean harvest this year. So I made "Zunda-mochi" that is rural sweets. Edamame that is the bean's name in Japan is the main ingredient in Zunda. The Zunda-mochi was excellent! ^^
[PR]
by fuyusakura1 | 2011-08-29 17:10 | meal&dessert | Comments(0) |
<< 嬉しい贈り物 PageTop 1歳2ヶ月 >>
Lace Line Skin by Sun&Moon