How are you?

fuyusakura.exblog.jp
かわいい3人+1匹の息子たちとの生活を満喫中です。
by ふゆさくら
プロフィールを見る
Top
小布施の栗でマロンクリーム
2011年 10月 30日 |
小布施で買った栗で今年はマロンクリームを作ってみました。(昨年は栗巾着でしたね~。^^)
I made the cream of chestnut.

a0141366_2211537.jpg

栗を買ったお店にて聞いた茹で方で茹でてみました。きれいに洗ってから一晩水につけておき、翌朝、ひとつまみの塩とともに弱火でことこと茹でること40分。あとは火を止めてそのまま冷めるまで放置するとアクもとれるんだそうですよ。
At first, I washed chestnuts. After soaking in water overnight, I boiled in brine for 40 minutes. And I waited that it cooled naturally. I heard it remove harshness from chestnuts.


a0141366_221950100.jpg

その後、半割りして栗を取り出し、鍋に栗、砂糖、牛乳、リキュールを入れて、お砂糖がしっかり溶けるまでコトコト。それをミキサーでよーく混ぜたらできあがり♪
After peeling chestnuts, I boiled with sugar, milk and liqueur untill the sugar dissolved. And it was mixed in the blender before completing.


a0141366_22202341.jpg

パパに「うまい!ヌテラを超えた~!!!」という最高の褒め言葉をいただきました。
やったー!明日の朝食が楽しみだわ~。^^
My husbund told me " Good! It's more delicious than Nutella!"
I'm so happy and looking forward to tomorrow's breakfast!
[PR]
by fuyusakura1 | 2011-10-30 22:25 | meal&dessert | Comments(0) |
<< またまた秋の味覚をGET♪ PageTop 野辺山高原のキャベツ >>
Lace Line Skin by Sun&Moon